Astrid de Vries

Na mijn artsexamen in 1995 aan de Universiteit Utrecht heb ik bij de GG&GD gewerkt als arts Ouderen & Gehandicapten en later als consultatiebureau-arts. Toen ik in 2015 in aanraking kwam met de Musculoskeletale geneeskunde wist ik het direct: dit vak wil ik zelf beoefenen!

Veel van mijn interesses en ervaring komen in de MSK geneeskunde samen: de bewegingsleer tijdens mijn studie aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding; mijn eigen sportervaring met volleybal en badminton; de cursus sportmassage; en het vak anatomie bij de geneeskundestudie waarin ik nog een tijd heb lesgegeven.

In 2016 ben ik gestart met de opleiding tot MSK-arts in de praktijk van Leonie Seebregts. Het was zeer motiverend om te ervaren dat ik al snel zelf een diagnose kon stellen en de bijbehorende behandeling kon uitvoeren, waardoor de klachten van patiƫnten aanzienlijk verminderden. Na een aantal stages bij andere MSK-artsen heb ik eind 2017 de opleiding succesvol afgerond en ben ik geregistreerd als MSK-arts. Ik ben nu met veel plezier werkzaam bij de praktijk MSK-geneeskunde Utrecht.

Mijn streven is om mensen te helpen met klachten van het bewegingsapparaat zodat zij weer optimaal kunnen functioneren. Daarbij vind ik het belangrijk om te kijken naar de factoren die een rol hebben gespeeld bij het ontstaan van de klachten en gezamenlijk te komen tot een plan om het behandelresultaat zo goed mogelijk te behouden.